Art of Balance Senioren yoga

Senior / 50+ Yoga

Dit is een laagdrempelige vorm van Yoga. Bij het ouder worden kunnen klachten ontstaan zoals stijfheid in de spieren en gewrichten, verminderde circulatie en hoge bloeddruk. Het is daarom extra belangrijk om fit en gezond te blijven. Een zachte en veilige vorm van lichaamsbeweging zoals Yoga is hiervoor uitermate geschikt.
 

De oefeningen zijn mild en kunnen volledig aangepast worden aan ieders individuele wensen en mogelijkheden.

Deze les is geschikt voor iedereen, man of vrouw, vanaf ongeveer 50 jaar. De les vindt plaats in kleine groepen, zodat er extra aandacht is voor indiviuele aanpassingen van de oefeningen. In de les werken we met rustige Yoga houdingen, Pilates oefeningen, ademhalingsoefeningen en eindigen we met een ontspanning.
De houdingen worden staand, zittend en liggend uitgevoerd. De houdingen zijn niet moeilijk of zwaar, omdat ze in verschillende variaties en op ieders eigen niveau worden aangeboden.
 
Deelname aan de lessen vergroot het concentratievermogen, verbeterd de doorbloeding en de balans, verhoogt de energie, maakt u bewuster van het eigen lichaam en leert u zich beter te ontspannen.
 
Mocht u twijfelen of deze les geschikt voor u is, neem dan gerust contact met me op!
 
(we hebben de naam van deze les veranderd in Easy Flow Yoga!)